fbpx

Spørgsmålet om, hvorvidt man skal have antivirus-program på sin MacBook eller iMac er ikke nyt. Vi ser da også ivrige sælgere i både Elgiganten, Computercity og Power, gang på gang prakke godtroende kunder et antivirus-program på ved salg af en ny MacBook eller iMac.

Antivirus-programmer driver nemlig en forretning som alle andre – også selv om de er gratis. Den flinke sælger i din elektronikbutik får nemlig provision af at prakke dig et antivirus-program på din Mac.

Derudover er der også penge i dig som kunde for producenten af antivirus-programmet.

Dette ses især i de gratis antivirus-programmer der florerer på nettet, som efter et stykke tid finder “farlige” filer på din Mac, som de mod betaling kan fjerne.

Men skal du så have antivirus-program på din Mac?

Vi mener, at det for 99 ud af 100 er fuldstændig unødvendigt med et antivirus-program på sin Mac, som kun bidrager til en dårligere og langsommere brugeroplevelse.

Så længe du tænker over hvad du downloader af programmer og filer fra nettet, så er der ikke det store at bekymre sig om.

Mac OSX er fortsat et ret kompliceret system at hacke, derudover er langt størstedelen af computere i verden Windows-baserede, som også er nemmere at inficere med diverse vira.

Det er derfor mere interessant for hackere at målrette vira efter Windows, da brugerandelen er langt større end Mac, hvorfor chancen er større for at fange noget spændende.

Netop derfor er vores holdning til den helt almindelige Mac-bruger, et klart nej til antivirus-program. Sidder du derimod i spidsen for en flåde af Mac-computere, som eksempelvis bliver brugt i en virksomhed, så gør i nok klogt i at sikre jeres netværk af Mac-computer med et antivirus-program.

Vær kritisk over for indhold

De største trusler anser vi ikke for at være virus som i gamle dage, men i stedet mails og hjemmesider der prøver at lokke dine personlige informationer ud af dig, såsom kreditkortoplysninger, Nem ID oplysninger, CPR nummer, osv.

Derfor er det bedste antivirus-program i virkeligheden dig selv. Hvis du eksempelvis modtager en mail, der ser ud til at skulle komme fra din bank, så er det vigtigt du altid tjekker afsenderen. Et eksempel kunne være som nedenstående:

Her har en person modtaget en mail fra hvem man skulle tro var Nordea.

I virkeligheden kommer mailen ikke fra Nordea, men fra kriminelle der ønsker at lokke kortoplysninger ud af dig.

I afsenderens navn står der eksempelvis “Nordea.dk”, men kigger du på selve mailadressen, så er afsenderen i virkeligheden “post@arachnori.com” – altså IKKE Nordea.

Var afsenderen i virkeligheden Nordea, kunne du være sikker på, at mailen i det mindste ville ende på “@Nordea.dk”.

Derudover ville den med stor sikkerhed også være attention dit navn, idet banken jo kender modtageren, såfremt du er kunde i banken.

Brug for et antivirus-progam til din Macbook eller iMac?

Så kontakt os gerne telefonisk på +45 71 99 09 43 eller her.

Følg med i vores nyheder på vores Facebook eller Instagram.