fbpx

Så har vi muligvis tre kompetente løsninger til dig i denne artikel.

I 2023, er det svært at have tålmodigheden til en langsom iMac. Dette gælder især også, når man har brugt ekstra mange penge ved at investere i en dyr iMac. Forneden, vil vi snakke om et par relevante løsninger, som du kan gøre brug af, hvis din iMac er blevet langsom.

1. En grundig oprydning på en langsom iMac

Er din Desktop propfyldt med alle mulige dokumenter og lignende, som du ikke har fået sorteret i mapper? Hvornår har du sidste gang tømt din papirkurv? Har du mange overflødige apps, som ikke har brugt i årtier? Det er meget simpelt. Ligesom man rydder op sit eget værelse, skal man også rydde op i ens iMac.

Er din Desktop propfyldt med alle mulige dokumenter og lignende, som du ikke har fået sorteret i mapper? Hvornår har du sidste gang tømt din papirkurv? Har du mange overflødige apps, som ikke har brugt i årtier? Det er meget simpelt. Ligesom man rydder op sit eget værelse, skal man også rydde op i ens iMac.

Vi anbefaler, at du benytter en software, som eksempelvis ”Cleanmymac’’, som automatisk går ind og gennemgår alle dine iMac’s forældede filer, fyldte caches og unødvendige rester af installerede programmer. Programmet findes både i en betalt version, hvor man har en masse ekstra funktioner, og ellers i en gratis version, som kan downloader her.

2. Installere seneste MacOS software

Årsagen til, at du kan have en langsom iMac, kan være fordi, at du har holdt fast i en forældet MacOS version i alt for langt tid. Der er mange årsager til, hvorfor en opdatering af software kan gavne din iMac. Desuden er der mange programmer, som også løbende kræver, at du får opdateret din software, for at kunne køre deres programmer.

Hvis du er i tvivl omkring, hvordan du skal opdatere din iMac, kan du følge denne vejledning.

3. Opgrader din gamle harddisk til en ny SSD harddisk

Den tredje metode plejer at være den, der løser problemstillingen 99% af gangene. Typisk vedrører denne handling alle iMac’s fra 2007 – 2019. Det er nemlig disse modeller, da er født med en mekanisk harddisk.

Ulempen ved en mekanisk harddisk er, at den kan overbelastes relativ hurtigt, og derfor ofte ligeledes medfører til en langsom iMac. Netop af denne årsag, er en opgradering til en SSD som tidligere nævnt en i de fleste tilfælde en løsning på dette. En SSD harddisk er flash baseret, som vi kender det fra en iPhone, iPad eller nyere MacBooks, og derfor ikke mekanisk.

Du kan opgradere din harddisk nemt hos os. Når vi udskifter harddiske, sørger vi for, at du får alle dine data og filer med over på den nye SSD harddisk. Desuden, er det en yderst effektiv proces, hvor vi ofte ikke bruger mere end 2-3 timer. Alle vores harddisk udskiftninger følger selvfølgelig med 2 års garanti, så du, som kunde kan være tryg, når du foretager en harddisk opgradering hos Lavminmac. Se alle priser på vores iMac reparationer her.

Døjer du med en langsom iMac?

Så tøv ikke med at kontakte os! Vi kan altid tilbyde rådgivning ift., hvilke størrelser du skal vælge, samt om du også bør opgradere RAM. Kontakt os telefonisk på +45 71 99 09 43 eller via mail på info@lavminmac.dk

Følg med i vores seneste nyt på vores Sociale medier Instagram. eller Facebook.