fbpx

Det er i den seneste tid blevet et varmt emne for pressen at skrive om fejl ved skærmen i den nyeste serie af MacBook Pro fra 2016 og frem – primært modellerne med Touch Bar. Senest i denne artikel fra Finans.dk.

Fejlen går i sin enkelthed ud på at skærmen går i sort eller at selve baggrundbelysningen giver en scene-agtig effekt ved en åbning af skærmen på mere end 40-45 grader. Fejlen har på diverse medier og forums fået hashtagget: #flexgate.

Og det er da også i selve hashtagget vi skal finde årsagen til dette problem. Fejlen opstår nemlig i flexkablet mellem skærm og bundkort, som simpelthen er en tand for kort og dermed bliver overanstrengt ved åbning af skærmen. Dette forårsager med med tid skade på kablet i takt med at skærmen bliver åbnet og lukket, for til sidst at resultere i fejlene som nævnt ovenfor.

En dyr fornøjelse

Grundet skærmens kompakte opbygning er det dog desværre ikke muligt kun at udskifte dette kabel, selv om det ville gøre livet noget billigere for ejerne af de berørte MacBooks.

I stedet er det hele skærmen som skal skiftes, hvilket kan blive en meget dyr fornøjelse, idet Apple ikke har vedkendt sig ansvaret og altså derfor ikke dækker reparationsomkostningerne i forbindelse med et skærmskift når enheden er udenfor Apples 1-årige begrænsede garanti (2 år i henhold til reklamationsretten, såfremt MacBook er købt privat).

Det er derfor oftest dig selv som forbruger der må punge ud hvis fejlen skulle opstå. Vores erfaring viser, at Apples autoriserede værksteder typisk tager mellem 4.500 og 5.800 kr. for et skærmskift, alt afhængig af om det er en 13 eller 15-tommer og om det er med eller uden Touch Bar.

Vi gør det for under det halve

Heldigvis er vi ikke begrænsede til Apples priser og procedurer for skærmskift, hvilket betyder at vi kan prissætte og reparere mere frit end de autoriserede værksteder. For dig som kunde betyder dette oftest en lavere pris og en hurtigere reparationstid.

På de pågældende MacBook Pro’ere fra 2016 og derefter med #flexgate-problemet, kan vi tilbyde et komplet skærmskift fra blot 1.500 kr., såfremt der er ikke er yderliger skade på skærmen.

Kunne du tænke dig et uforpligtende tilbud på en ny skærm til din MacBook Pro med #flexgate, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os. Send gerne et par billeder og serienummeret på din MacBook Pro til info@lavminmac.dk, så vender vi retur med et tilbud indenfor blot 24 timer.