Oplever du også at din MacBook bruger meget strøm, eller løber hurtigt tør? Så er du ikke den eneste!

Det kan selvfølgelig være at dit batteri trænger til en udskiftning, men inden du når så vidt er der flere ting du kan gøre for at optimere strømforbruget på din MacBook.

Vi vil i denne artikel komme ind på nogle af de ting der kan give dig et mindre strømforbrug og samtidig forlænge levetiden på dit batteri.

Skift dine skærmindstillinger

Den største strømsluger er uden tvivl skærmen på din MacBook. Det panel der ligger bag ved skærmen, som kaldes baggrundsbelysning er den helt store synder.

Dette er nemlig et lyspanel som der konstant er liv i, og som sørger for at lyse billedet op på skærmen, således du kan se hvad der sker – uanset om du sidder i mørke eller dagslys.

For at justere lysstyrken og strømforbruget på skærmen, skal du åbne Systemindstillinger og derefter vælge Skærm. I fanen Skærm, vil du se en slider der justerer lysstyrken. Sænk denne til et sted mellem meget kraftig og deprimerende mørk.

Ikke kun vil en skærm med en lavere lysstyrke hjælpe på batterilevetiden, men det vil også lette dine øjne, medmindre du sidder i direkte sollys og har brug for lysstyrken på sit højeste for at se tekst og billeder.

Under slideren findes et afkrydsningsfelt: Juster lysstyrke automatisk, som ikke nødvendigvis gavner batteries levetid.

Hvis du bruger din MacBook i et klart og oplyst kontor kan du med fordel slå denne indstilling fra, så din MacBook ikke automatisk skruer helt op for skærmens lysstyrke for at kompensere for de lyse omgivelser.

Du kan bedre styre skærmen og dermed batterilevetiden ved at fjerne dette flueben. Selvfølgelig kan det også virke lige modsat. Hvis du ofte arbejder i de mørke timer, altså om natten, eller blot holder din kontorbelysning på et lavt niveau, kan du med fordel markere feltet og lade systemet om selv at justere lysstyrken.

Opsæt Energibesparelse

En anden skærm-relateret indstilling, som kan hjælpe med en længere batterilevetid finder du ved at gå tilbage til Systemindstillinger, og derefter vælge Energibesparelse.

Her kan du bede din MacBook om automatisk at dæmpe lysstyrken en tand når den bruger batteriet, og altså ikke er tilsluttet en oplader. Sæt derfor flueben i feltet Gør skærmen lidt mørkere, når der bruges batteri.

Glem ikke belysningen i dit tastatur

Ligesom skærmens baggrundsbelysning, kan tastaturets baggrundsbelysning også være en stor belastning for batteriet.

Sluk helt for lyset som standard. Du vil sikkert lægge mærke til, at man slet ikke bruger det, medmindre man sidder i helt mørkt lokale, da skærmens belysning i mange tilfælde lyser nok til at man kan se tasterne.

For at finde indstillingen, skal du gå ind i Systemindstillinger og derefter vælge Tastatur. Her kan du så vælge hvordan belysningen skal opføre sig.

Sluk det trådløse

Mens skærmen er den primære synder når det kommer til tømmer batteriet på din MacBook, er der stadig et par andre gode råd du kan tage til dig.

1. Sluk WiFi og Bluetooth, når dette ikke er nødvendigt. Begge er trådløse funktioner som bruger strøm til konstant at søge efter nye netværk og trådløse enheder, og ikke mindst opretholde forbindelse til allerede tilsuttet tilbehør.

2. Frakobl eventuelle eksterne enheder, når de ikke er i brug. Eksempelvis en ekstern harddisk som konstant tapper strøm for at holde sig kørende, hvilket betyder, at det dræner batteriet, når din MacBook ikke er tilsluttet en strømkilde.

Skift batteriet

Oplever du fortsat et stor strømforbrug eller at din MacBook løber hurtigt tør for strøm, så kan det være din MacBook trænger til en nyt batteri. Dette kan vi sagtens være dig behjælpelig med. Kontakt os i dag på 71 99 09 43 eller info@lavminmac.dk.