Her på det sidste, har der været en del kunder inde og aflevere deres iMacs for at få en ny harddisk i. Mange vælger at skifte til en ny SSD harddisk, da de er lynhurtige og de optimerer din arbejdstids på din Mac væsenligt.

Problemet er dog bare, at SSD harddiske er små og ikke har plads til et stik der styrer temperaturen i din iMac. Så efter du har skiftet din harddisk, kan du stå med en larmende blæser der kører fuld speed!

Jeg kan huske da jeg selv havde sat en SSD harddisk i min iMac, og startede den. Det lød helt ligesom en jetmotor der startede, hvilket var et ret stort irritationsmoment for mig. Heldigvis findes der forskellige måde at slippe for dette problem, og dem vil jeg lige gennemgå her.

Sådan løser du dit larmende blæser problem.

1. Den gratis metode

Der findes et program der hedder SSD Fan Control, så går ind og sætter hastigheden ned på larmende blæser, så den kører som normalt.

Du kan downloade programmet her

Må indrømme jeg ikke har brugt programmet så meget, da der kun fandtes et betalings program til at løse den larmende blæser dengang jeg skiftede harddisk. Men da jeg testede det i dag, virkede det helt perfekt. Efter installationen skal man lige genstarte sin iMac, og da den startede igen var den helt stille og rolig igen. Programmet ligger skjult og kører i baggrunden, men du kan finde det under din programmer under navnet “SSD Fan Control”. Åbner du det kommer du frem til dette vindue:

Du kan ikke gøre så meget, udover at ændre støj niveauet ved at skifte til “Manual” og så selv skrue op for din blæser, så den begynder at larme. Men jeg anbefaler bare at bruge “Auto”. Hvis din iMac er ved at blive for varm skruer den automatisk op for blæseren

2. Betalingsmetoden

Det andet program kan prøves gratis i en time, men derefter skal man så købe det. Det er det jeg har brugt fra den dag jeg skiftede, da det var det eneste på markedet der.

Læs mere om programmet her

Ja, det hedder HDD Fan Control, så deres navne minder ret meget om hinanden. Som det gratis program gør den helt det samme. I dette program har man dog lidt flere muligheder, for selv at sidde og tweake lidt på indstillingerne:

Min iMac har altid en temperatur på omkring de 50 grader, så jeg har bare sat den til at skulle kører minimum 46 og maksimum 56. Derudover står den på 1.296 rpm (Rounds per minut), så den stort set er lydløs.

I dette program har man også mulighed for at vinge “Always run fan at Minimum Fan Speed” af, så din iMac er mere lydløs en det gratis program kan gøre den. Det resulterer selvfølgelig i, at den ikke automatik går ind og nedkøler din iMac hvis den er ved at blive lidt varm. Jeg kører dog stort set altid med denne funktion, og har stadigvæk ikke haft nogle problemer med min iMac siden da.

Men ønsker du dette program, skal du i skrivende stund punge ud med 200 bobs. Så er det op til dig selv, om du føler det er de penge værd.